9. des. 2010

Gulrotkake

Ingredienser:
2 revne gulrotter
4 egg
3 dl sukker
100 g smeltet meiersmør
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 kardemomme
Glasur:
50 g meierismør
200 g snøfrisk naturell eller TINE kremost
2 dl melis
1 gulerot , revet, egentlig er det appelsin men det er jo gulrotkake hihi
Slik gjør du:
1. i stekeovnen ved 200grader i 25-30 min
2. rens gulrottene og riv dem. visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Smelt smøret og avkjøl det litt.Rør det inn i eggedosisen med gulrottene.
3. Bland de tørre ingrediensene og bland de inn i røren. Bland forsiktig, men godt, og hell deigen i en langpanne som er godt smurt med smør eller dekket med bakepapir.
Glasur:
4. Romtemperer smøret til glasuren og rør det sammen med de andre ingrediensene. smør det over hele kaken når den er avkjølt litt, strø over gulerotene

For noen dager siden så hadde besevennina mi med seg kake på skolen, også var jeg så heldig at jeg fikk smake. Seriøst den beste glurotkaka jeg har smakt :) Så tenkte jeg skulle slenge med en oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar